Vingerlassen

 

Gevingerlast hout voor geveltimmerwerk en constructieve balken tot een maximale lengte van 12 meter

Woodjoint verzorgt het vingerlassen voor bedrijven op onafhankelijke basis als loonwerk, zonder zelf houthandelaar te zijn. Wij doen dit zowel eenmalig voor relaties die tijdelijk een oplossing zoeken voor het vingerlassen of upgraden van hout, alsook op basis van langdurige relaties. Wij vingerlassen met een 10 mm gesloten las voor geveltimmerwerk en een constructie las van 15 mm tot een maximale lengte van twaalf meter.
Vingerlassen vermindert de hoeveelheid restafval en optimaliseert het rendement van het verwerkte hout. Gevingerlast hout is honderd procent toepasbaar en de kwaliteit van het hout is altijd van een gelijkwaardige hoge kwaliteit.

We zijn dan ook gecertificeerd om heel veel verschillende houtsoorten onder KOMO en verzekerde garantie te vingerlassen. (Welke dit zijn is te lezen op het tabblad onder certificeringen).

 Door het vingerlassen blijft het hout ook in zijn toepassing recht en stabiel

Sterkteteklasse C18 – C24 voor constructieve toepassingen

Alle hout voor constructieve toepassing dient volgens Bouwbesluit te zijn voorzien van het CE-keurmerk, met vermelding van de sterkteklasse. Voor constructieve toepassingen verzorgen wij het vingerlassen van hout in sterkteklasse C18 en C24.

Dus:

Lagere kosten van inkoop
Optimale benutting van het hout
Hoogwaardig hergebruik
Hoge tijdwinst in de productie of uitvoering
Geen extra kosten omdat gevingerlast hout volledig toepasbaar is.

Gevingerlast hout wordt vooral toegepast in:

  • Dragende constructies; houtskeletbouw, deuren ramen en kozijnen.